vrijdag 20 december 2019

Blog 1: 21 jaar NoPoint, zoals het begon...

NoPoint 1.0

Nu het er bijna opzit is het tijd om, in navolging van Gudy's bandblog, eens wat zaken op een rijtje te zetten. Om herinneringen op te halen, om weemoedig en soms ook schaterlachend terug te kijken op ons bandje NoPoint. Want wat hebben we ongelooflijk veel plezier gehad, mooie optredens met prachtige herinneringen en soms ook echt van die gigs waarvan we dachten "wat doen we hier..."

Laat ik beginnen bij het begin. Ergens in het voorjaar van 1998 kwam André naar me toe. Hij had een plan om een nieuwe band te starten en wilde graag dat ik daarin kwam zingen. Maar ze hadden eerst nog een soort van feest met de oude band (BillyNoMates) en of ik een paar liedjes mee wilde zingen in De Pit in Goes zuid. Dat wilde ik wel en na de zomer werd NoPoint geboren. Bestaand uit Stefan, André, Ronald, Ruben en ondergetekende.

Na een jaar hadden we voldoende repertoire om voorzichtig te gaan denken aan optredens en het eerste vond plaats in La Strada in maart van het jaar 2000. Met deze bezetting hebben we in totaal 18 optredens gedaan. Opvallend daarbij was dat we in de meeste kroegen waar we speelden ook meteen werden teruggevraagd, dat deden we goed! Hoogtepunt was het optreden in Paradiso. Hoe vaak krijg je de kans om daar op de mainstage te staan als Rock-coverband? Eigenlijk nooit, maar André wist ons daar toch te krijgen op het afscheidsfeest voor de Gulden, tevens het welkomstfeest voor de Euro. Die dag was 1 grote belevenis. Zitten op de bank in de kleedkamer waar niet zo lang daarvoor nog grootheden als Prince en Mick Jagger hadden gezeten, je naam schrijven op de muur bij het trapje naar het podium, soundchecken voor die machtig mooie raampartij, 's avonds spelen voor een zaal vol mensen met onder andere staatssecretaris van financien Wouter Bos. Bijzonder.
Ook mooi was het maken van onze Demo-CD met daarop 2 eigen nummers en een cover. 2 dagen hangen in de studio en het creeeren van je eigen CD is toch wel erg leuk. Zeker als je dan het resultaat thuis hebt en trots kan delen met anderen.
Het laatste optreden met deze bezetting was in 2003 in Cafe de Gravin in Westdorpe. Nog geen week na onze zwanenzang brandde dit café helaas af. NoPoint leek ook af te branden. Ronald wilde niet meer, Ruben wilde liever Blues gaan spelen. En dus op zoek naar nieuwe bandleden. Ik schuif meteen mijn muzikale vriend Boudewijn naar voor. Ik ken geen leukere en betere gitarist en met hem wil ik altijd wel muziek maken. Stefan heeft een collega wiens man gitaar speelt. Hij heet Gudy. Hij komt een paar keer oefenen maar besluit dan voorlopig niets te doen. Want hij heeft het druk met werk, gezin, andere band.

Uiteindelijk komen we weer bij elkaar als André in 2006 de vraag krijgt of we met NoPoint willen spelen op een Rivella Party in Colijnsplaat bij de molen. Gage: Bier en Frikandellen!. En dus krijgt NoPoint de herstart die ons nog lang zal heugen...

Herman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten