vrijdag 27 december 2019

Blog 8: afscheidstour

De afscheidstour begint in Tilburg. Daar waar we zo ontzettend veel leuke herinneringen hebben liggen komen we nog eenmaal terug. Een week voor het optreden komt Bart er opeens achter dat hij op de datum van het optreden in Spanje zit. Gevalletje slecht agendabeheer of stiekum beginnende Korsakov? Hoe het ook zij, snel wordt Gudy benaderd en die wil heeeeeeeel graag meedoen. Dus nog even een oefendatum geprikt, want Gudy moet weer even alles spelen en Boudewijn moet eenmalig een aantal Gudypartijen weer afstaan aan Gudy en zijn oude partijen gaan spelen. Het oefenen belooft veel goeds en vol goede moed gaan we naar Tilburg. De ontvangst is als vanouds geweldig en de avond verloopt idem. We spelen weer eens heerlijk 3 nummers van Thin Lizzy achter elkaar, Gudy is weer ouderwets op dreef met zijn Rockposes en het lijkt wel alsof we vorige week nog met Gudy gespeeld hebben. Zo soepel gaat het. En het publiek is ouderwets enthousiast en geniet. We vragen Gudy na afloop om ook tijdens de Grande Finale in Bar American nog mee te spelen. Waar hij natuurlijk meteen "I do" op zegt!

Het tweede optreden van de afscheidstour is in Hometown Goes. In café La Strada, waar we voor t laatst in 2012 hebben gespeeld. De kroeg zit al vroeg behoorlijk vol met vele oude bekenden en Goesenaren die ons nog eenmaal willen zien spelen. Supergaaf. Het optreden loopt als een trein, we spelen ook echt wel goed. Het publiek zingt en schreeuwt uit volle borst mee en we spelen buiten de setlist om ook nog wat nummers a la carte, omdat het zo lekker gaat. Uiteindelijk stappen we aan het eind van de avond doodmoe van het podium. Ik eerst nog via de stekker van Barts pedalenbak, waardoor deze afbreekt. Sorry Bart. Sommige bezoekers willen dat dit nog lang niet één van de laatste optredens van NoPoint is en bieden ons optredens aan in obscure plaatsen zoals Houten. Hier gaan we niet op in, al geeft het optreden zoveel positieve energie dat je wel even twijfelt of je het stoppen van NoPoint niet moet afdoen als Fake-news...

Het derde optreden in de afscheidstour is in café de Concurrent. Dit is een optreden zoals optredens ook kunnen zijn. Halfvolle kroeg, enkele zeer enthousiaste mensen maar ook een deel dat het "wel leuk" lijkt te vinden.En pas tegen 2 uur een enthousiast groepje mensen dat wil dat je nog veel langer doorspeelt dan de vier nummers die je nog op de setlist hebt staan. Gelukkig herinner je je het eind altijd het best, en dan was het dus toch nog wel een heel leuk optreden. En we hebben er op de valreep nog een paar nieuwe fans bij haha.

Het allerlaatste optreden zal plaatsvinden in Bar American in Middelburg op 3 januari 2020. Dat wordt onze tiende keer tijdens de nieuwjaarsparty. Voorde gelegenheid hebben we al enkele maanden een nummer van Rory Gallagher op de setlist, omdat daar al 10 jaar om gevraagd wordt. Welke? Horen jullie vanzelf, als je tenminste aanwezig bent in Bar American. En als je ook maar enigszins een NoPoint-gezinde muziekliefhebber bent dan is het wel slim om dit laatste concert nog mee te pakken. Tijdens dit optreden gaan we afwisselend met Bart en Gudy spelen, de finale met 3 gitaristen.

Maar daarover later meer in het "The End" blog dat na het laatste optreden zal verschijnen

Herman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten