donderdag 26 december 2019

Blog 7: NoPoint 3.0, the Bart-years

Het eerste hele optreden met Bart is in de Soos in Heersdiek. Altijd een lekkere binnenkomer en ook deze keer is het weer super spelen daar. Bart zit er gelijk in, evenals zijn Tablet met akkoordenschema's.

Na enkele kroegoptredens gaan we in mei richting Tilburg om te spelen bij de motorsleutelclub van Bertjan en Agnes. Altijd leuk om daar te spelen. Helaas denkt een bezoeker van een andere club hier wat anders over. Hij besluit om halverwege de laatste set opeens de brandblusser ter hand te nemen en deze vol op ons te richten. Boudewijn zijn pedalenbak staat vol blusschuim en ook de anderen zitten onder. We besluiten dan ook meteen te stoppen, al was het alleen maar omdat we anders mogelijk een schokkend avondje zouden kunnen krijgen met al dat vocht en elektrisch. De bezoeker wordt overigens eruit gezet en hoeft ook nooit meer terug te komen.

Ook spelen we in de zomer voor t eerst in Ut Babbelaertje in Middelburg. Erg leuke kroeg. Jammer dat het erg lekker weer is, zodat pas bij de derde set de kroeg echt volloopt. Maar dan is het ook zeer gaaf spelen. In november mogen we terugkomen. We weten dan inmiddels dat we ook via de achterzijde van de kroeg kunnen laden en lossen. Moeten we wel over het achterterras. Helaas blijkt er ook een tot op enkelhoogte afgezaagde boomstronk te staan die in het donker niet te zien is. Ik ga er vol overheen en val met mijn gezicht op de tegels waarbij mijn neus openbarst als een geplette tomaat. Gelukkig pas na het optreden. 2 maanden eerder heb ik ook al de kop van Boudewijns gitaar in mijn oog gehad wat resulteerde in een blauw oog. Het houdt niet op, niet vanzelf... Dat was trouwens bij Rock & Roar, een erg leuk minifestival in Eindewege waar je gewoon door kan/mag/moet spelen tot 3 uur snachts.

Op de valreep van 2017 hebben we nog een "geweldig" optreden in Antwerpen op een feest van een collega van André. In een zaaltje onder een bejaardentehuis. Enige positieve is dat we daar hebben laten zien ook op een laag volume nog best goed te kunnen spelen. Een half jaar later spelen we in Kids Kaffee op de markt in datzelfde Antwerpen. By far het slechtste optreden wat we hebben gedaan in de afgelopen jaren. Stefan en ik vroegen ons op de terugweg echt af waarom de kroegbaas ook maar enigszins tevreden zou kunnen zijn geweest. Ook vroegen we ons af of we die avond wel allevijf dezelfde setlist hadden gespeeld hahaha.

In de laatste jaren hebben we ook een aantal zeer gave festival/feest-optredens gedaan. Scoutrock in Heinkenszand bijvoorbeeld, geweldig georganiseerd. Vriendelijke ontvangst, iemand bij wie je terecht kan met al je vragen en die ook werkelijk te vinden is, volle koelkast, een podium waar je aan de ene zijde spullen op het podium zet en aan de andere zijde ze eraf haalt, voldoende sjouwhulp. Echt complimenten! En het is ook nog eens heerlijk om er te spelen met een zeer enthousiast publiek. Het Dikke Buukentoernooi in Vrouwenpolder, waar we 2x lekker los hebben mogen gaan is ook de moeite waard. 's Middags rij je Vrouwenpolder in, er hangt een megagrote Nederlandse vlag aan een hoogwerker waar je naartoe moet rijden. Het toernooi heeft net de finale als we gaan opbouwen. Het spelen is erg vroeg in de avond, gelijk na de barbeque. Maar ook hier een fantastisch onthaal en leuk publiek. Al merkten we wel dat de meesten nog los moesten komen, er zat nog niet genoeg bier in.

Ook hebben we energieke optredens gehad in Ut Babbelaertje, in de Graaf van Buuren en in de Concurrent. Mooi ook is het optreden in de reeds eerder genoemde kroeg Spoorzicht in Arnemuiden, waar we op het podium een paar nummers gezelschap krijgen van Marsha. Heerlijk om zo af en toe een duetje te doen. Muziek hoort wat mij betreft ook wel zo te zijn, als er toevallig muzikanten zijn die mee willen doen dan moet dat kunnen. Afgelopen jaren meerdere keren gastmuzikanten gehad. Koen Raas op mondharmonica, Wim Flipse op gitaar, Kees Moerland op zang (ik mag zelf ook graag een deuntje meedoen bij Kees op t podium bij ROLR), Els Vroegop op zang (meestal bij VM race met TAFKABB).

Laatste grote optreden van NoPoint is op het Stoppelfeest in Geersdijk. Waar een klein dorp nog groter in kan zijn. Geweldig festival met heerlijk publiek en een mooi podium. En we spelen ook een heerlijke set, al is ie ietsje te lang. Sorry nog daarvoor organisatie, maar soms ben ik wel eens ietsje te enthousiast. Daarna spelen we weer bij Rock & Roar en dan besluit ik er een Point achter te gaan zetten. 21 jaar met dezelfde band is lang, er begint en lichtelijk gevoel van NoPoint-moeheid te ontstaan. Daarnaast wordt het stoppen ook wel wat urgenter omdat het geluid in mijn rechteroor wat dof begint te worden. Zoals ik al schreef is zingen met oordoppen geen grote hobby van me en een deel van de NoPoint nummers kan ik niet goed zingen met oordoppen. En laten dat nou net hele leuke nummers zijn...

Aan alles komt een einde, ook aan NoPoint. Uiteindelijk hebben we nog een afscheidstour van 4 optredens.

Herman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten