vrijdag 20 december 2019

Blog 2: De beginjaren van NoPoint 2.0

NoPoint 2.0 gaat buiten de Provincie!

Zoals gezegd start dat eigenlijk pas echt in 2006 als we de vraag krijgen om in Colijnsplaat te spelen voor bier en frikandellen.We hebben dan net genoeg voor 1 stevige set, en dus spelen we daar ook met de revival van de vroegere band van Boudewijn en mijzelf, Small Inconvenience. Overigens bij deze gelegenheid ook met Stefan op drums. Het wordt een geweldig leuke avond en NoPoint 2.0 is nu echt geboren.

De eerste paar jaar is het nog rustig, behalve enkele optredens in dorpen in de omgeving van Goes en in Goes zelf. En in de modder bij motorclub HAK in 's Heer Abtskerke. Al snel besluiten we ook ons in te schrijven voor de Clash of theCoverbands. Dit met name om een keer buiten de provincie te kunnen spelen. De eerste voorronde is namelijk in Plan C in Rotterdam. Als we nog maar net binnen zijn staat daar een band te soundchecken die een geweldige versie van "jesus is just allright with me" van de Doobie Brothers uit de losse pols schudt, inclusief loepzuivere vierstemmige koortjes. Okee, dit blijft dus waarschijnlijk beperkt tot een eenmalige excercitie. De band heet overigens Van Beukenstein en ze hebben de ex-zanger van Catapult (tevens van Rubberen Robbie) als frontman. Uiteindelijk worden we inderdaad weggespeeld door Van Beukenstein, maar mogen we toch een ronde verder naar de kwartfinale. In het najaar spelen we nogmaals, het niveau van de bands is gek genoeg een stuk minder hoog dan in de eerste ronde maar toch sneuvelen we. En wij niet alleen, later hoor ik dat ook Van Beukenstein eruit ligt. Vreemd, zo'n geweldige band. Navraag leert dat ze een aanbod hadden afgeslagen om bij het managementbureau van de organisator van The Clash of the Coverbands te komen. Zou het...? Nou ja, wij hebben in ieder geval 2x in Plan C gespeeld!

2009 is eigenlijk het jaar van de doorbraak van NoPoint. We spelen dan voort eerst in kroegen waar we later nog regelmatig terug mogen komen. Ik noem Café Baarends, waar het de eerste keer al behoorlijk vol is bij Om den Potkachel. En we spelen voor het eerst in De Graaf van Buuren, wat later een beetje onze "home-pub" zal worden. Dan nog op zondagmiddag, half Kortgene loopt uit. Supergezellig. Ook spelen we voor het eerst via een boekingsbureau. In café de Canadees, in Asten-Heusden. Ontzettend ver rijden voor een redelijk leuk optreden.We willen in ieder geval nog wel eens via dat boekingsbureau, want alleen door zulk soort gigs komen we uiteindelijk op leukere plaatsen. Denken we... Ons volgende optreden via dat boekingsbureau is in Son en Breugel. Prachtige kroeg, mooi podium en volle bak. Helaas staan ze allemaal met de rug naar ons toe (op 2 man na aan de bar) en gaan ze alleen los op de skihutmuziek in de pauze. Na de eerste set hebben we besloten om voortaan, wat er ook gebeurt, in ieder geval met z'n 5-en lol te hebben op het podium. De volgende 2 sets waren goedbetaalde oefensessies, zelfs zo af en toe met onze rug naar het publiek toe. Maar we hebben ontzettend veel lol gehad. En we waren pas weer thuis toen het al licht werd, rond half 7.
De derde keer via het boekingsbureau zouden we spelen in Café O'Sheas in Eindhoven. Dit werd uiteindelijk een NoOptreden. Dubbelboeking. Geen excuses, geen gage, geen reactie op onze mails. Pas een jaar later wilden ze eventueel nog wel een keer regelen dat we in O'Sheas zouden spelen. Dat wilden we niet meer, dan maar NoBoekingsbureau!

Herman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten