vrijdag 20 december 2019

Blog 3: 2010, een goed NoPointjaar

In het jaar 2010 hebben we een topjaar qua aantal optredens. Het zijn er uiteindelijk 22 dat jaar. Het begint met ons eerste optreden tijdens de nieuwjaarsparty van Bar American. Vooraf zegt eigenaar Kees Petiet dat hij elk jaar een andere band heeft, na ons optreden zegt hij dat hij erg tevreden is en dat we mogelijk het jaar daarop weer mogen spelen. Het was ook te gek, spelen vanaf 18.30 in een volle kroeg. Eerst de mensen die er niet meer bij zijn herdenken met "Wish you were here" van Pink Floyd, daarna Boudewijn die zijn gitaar laat gieren met de start van We will Rock you. Het enige nadeel daar is dat het geluid niet goed weg kan op t podium en dat de muziek na afloop nóg harder staat dan wij gespeeld hebben.
In 2010 hebben we meer memorabele optredens. Wat te denken van de voorronde voor Mosselrock in café Heartbreak in Goes. Er is een stel dat graag wil dat we komen spelen op hun bruiloft.We nodigen ze uit om eerst eens te komen luisteren in Heartbreak, wij zijn tenslotte geen bruiloftenband. Na het optreden willen zowel het bruidspaar als Mosselrock dat we komen spelen. Ook dit worden memorabele gigs. De bruiloft van Bertjan en Agnes is in een strandtent. Ondergaande zon, verliefd stel, NoPoint, het blijkt een geweldige combinatie. En ze gaan niet alleen het huwelijk met elkaar aan, ook met ons. Eigenlijk spelen we vanaf dan bijna elk jaar wel in Tilburg of omstreken dankzij onze lieve vrienden.
Ook Mosselrock is legendarisch in onze ogen. We spelen daar 2 sets op het kleine podium, tussen de "grote acts" door. Gezien de reakties van het publiek lijkt het wel of we zelf de hoofdact zijn. Geweldig! Op een gegeven moment besluit ik om te kijken of ik ook de rest van het publiek dat aan de zijkant staat (tussen klein podium en hoofdpodium) kan bereiken.Dus klim ik met microfoon op de geluidsboxen-toren en zing hen ook toe. Wat een feest. Later na afloop beginnen de anderen over die erg goed uitziende zangeres, die willen ze best vaker op het podium. Al was het maar voor de looks!. Ik weet niet waar ze het over hebben maar al snel blijkt dat er dus een zangeres meegezongen heeft toen ik op de geluidswal stond. Gelukkig hebben we de foto's nog :-)
Ook legendarisch: ons eerste optreden in het (oudere) jongerencentrum Albrandswaard via onze fan Klaas. Klaas is bij Zwaanfest in Kapelle wezen kijken en vond ons zo goed dat hij gelijk een optreden heeft geregeld. En heel wat vrienden heeft uitgenodigd. Wat een geweldig leuk optreden in een volle soos. Vol liefhebbers van stevige pop en rock gaat het door tot diep in de nacht.
Ook spelen we in 2010 twee keer in Hoogerheide. De eerste keer is in Café de Noot. Groot café met een grote achterzaal met podium waar we spelen. Op het begin is het niet druk, er staan welgeteld 7 jongelui voor het podium als we beginnen. Aan het einde staan nog steeds diezelfde 7 personen er, inclusief nog 2 of 3 die iets later komen. En dat is het. Het blijkt het derde team van de plaatselijke tafeltennisvereniging te zijn die hun kampioenschap vieren. Ze vinden ons geweldig en laten dit ook luidruchtig weten. De volgende dag staat op de site van de tafeltennisvereniging te lezen: "als een band tijdens het eerste nummer al zo enthousiast is dat de zanger zijn zonnebril verliest, de gitaristen over het podium heen en weer springen en de drummer bijna van het podium valt, dan weet je dat het een leuke avond wordt..."
De tweede keer Hoogerheide is in december. Het is weer erg rustig in de kroeg. Deze keer omdat het sneeuwt. Boudewijn staat smiddags nog in Helsinki, zijn vlucht van de avond daarvoor was gecancelled. Stressssss! Uiteindelijk is hij net op tijd.
Na 22 optredens in 1 jaar besluiten we dat we het wel erg veel vonden, zeker omdat de meesten van ons ook nog in andere muzikale gezelschappen spelen. Oh ja, en allemaal ook nog een gezin. Voortaan willen we het houden op maximaal 15 optredens per jaar. Het blijft tenslotte een hobby.

Herman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten