maandag 23 december 2019

Blog 4: Vette jaren

De eerste jaren na 2010 zijn vette jaren voor NoPoint. We krijgen genoeg optredens aangeboden, moeten zelfs regelmatig afzeggen omdat we niet allemaal kunnen, en komen mooi aan ons afgesproken quotum.
2011 begint weer met Bar American, waar we gelijk na afloop van weer een te gek optreden horen dat we het jaar daarop weer terug MOETEN komen. Het is voor mij het optreden waarna ik besluit om oordoppen aan te laten meten. De eerste nacht na het optreden lig ik wakker van het lawaai van de piep in mijn oor, pas na een aantal dagen is hij weg. Zingen met oordoppen zal nooit mijn grootste plezier worden, maar soms zijn ze echt nodig!

We spelen in februari van dat jaar ook voor het eerst in Café Oranjeboom (zeg maar Schele Lau) bij een benefiet. Ontzettend gaaf, volle kroeg met enthousiaste mensen in mijn geboortedorp. En door onze toegift te laten aanvragen voor geld halen we ook nog wat extra op voor de stichting Surplus Oekraïne. Dat gaan we nog eens doen, het jaar daarna. Dat wordt een nog groter feest, de kroeg is afgeladen. We verkopen NoPoint-tompouce en voor onze toegift wordt meteen 100 euro neergeteld. En iedereen blêêrt van begin tot eind mee!

Ook spelen we in 2011 weer een paar keer op Noord Beveland. In Soos de Vaete in Geersdijk, waar iedereen helemaal maf is van live-muziek en die onze muziek zeker kunnen waarderen. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Op dit dorp en dit publiek ga ik later zeker nog terugkomen.
Ook spelen we voor het eerst bij de Veerse Meer Sloepenrace in Kortgene. We staan onder een lekkend tentzeil, gelukkig wordt dat opgelost en uiteindelijk wordt het een erg gaaf optreden met een tent die behoorlijk uit zijn dak gaat. Ook dit krijgt een jaar erna een herhaling. De tweede keer VMS is nog veel gaver dan de eerste, die roeiers kunnen een te gek feestje bouwen. Het thema is hippies en iedereen is dan ook verkleed. Tijdens het optreden worden filmopnames gemaakt, deze staan nog steeds op Youtube en op onze site als promomateriaal. Al is de geluidskwaliteit niet van heel hoog niveau. De jaren erna spelen we er met gelegenheidsband TAFKABB, elk jaar is weer een feestje!

In 2012 spelen we misschien wel ons meest legendarische optreden, in ieder geval in de volste kroeg. In de Graaf van Buuren in Kortgene zetten we rond 6 uur de spullen neer en daarna gaan we in het restaurantgedeelte eten. Om half 10 besluiten we langzaam om weer naar de kroeg te gaan om even rustig een soundcheck te doen. Rustig? Soundcheck is niet meer te doen, de kroeg staat vol. Dan maar gewoon beginnen. Vanaf de allereerste toon staat het publiek mee te dansen en te zingen. Regelmatig krijg ik een seintje van Nicoliene achter de bar. Of ik weer even wil vragen of de lege glazen terug naar de bar mogen. Want ophalen lukt niet vanwege de drukte. Uiteindelijk is het van begin tot einde één groot feest. Met de adrenaline die hierbij is vrijgekomen is slapen niet echt makkelijk maar na wat borrels maak ik toch een paar uur. Wat een feest!!!

Verder spelen we dat jaar voor het eerst in kroegen als Havenzicht in Oud-Beijerland (waar we uiteindelijk 3x spelen) en Honky Tonk in Brielle. Hier spelen we in totaal 4x. Meest legendarisch is die keer dat Stefan ziek was en een nummer voor t einde van de set opeens naar buiten rent om over te geven. Gelukkig spelen anderen gewoon door... De meeste optredens hier zijn op woensdagavond, en dat breekt de rest van de week toch wel op. Zo heb ik een keer snotverkouden, tussen 2 dagen training geven in Utrecht, ook nog een stuk staan zingen in Brielle. Niet bepaald ideaal, zeker niet alsje dan ook nog fout rijdt en pas rond 4 uur in je bed ligt terwijl je er om 6 uur weer uit moet. Maar ook dat is Rock & Roll haha.

Herman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten